Energiecenter Geuns: 25% meer leads, een hartverwarmend resultaat

Energiecenter Geuns: 25% meer leads, een hartverwarmend resultaat

Als zaakvoerder van Energiecenter Geuns is Bas steeds op zoek naar het verhogen van de rendabiliteit van de onderneming. 

Enkele jaren geleden liet hij al zijn volledige online aanwezigheid onder de loep nemen.We stelden een plan op om meer bezoekers op de website te krijgen én bijgevolg meer leads te genereren. 

Dat resulteerde direct in een vervijfvoudiging van het aantal leads. Nu zijn we 3 jaren later… Lees hieronder de evolutie.

We zijn best trots zijn op de resultaten van afgelopen jaar. Maar liefst 26% meer ingevulde contactformulieren in 2019 ten opzichte van 2018. Benieuwd hoe we dit deden? 

26% meer leads via content marketing

Contentmarketing en copywriting? Geen buzzwoorden, maar wel zaken waar we effectief mee aan de slag zijn gegaan. 

De blog van Energiecenter Geuns werd uitgebreid en telt vandaag 16 interessante, relevante artikels. Deze blogposts zetten de kennis en expertise van Energiecenter Geuns in de markt en zorgen ervoor dat de website beter gevonden wordt in Google.

Hierdoor steeg het aantal ingevulde contactformulieren door natuurlijke website bezoekers met meer dan 26%.

Meer leads met Google Ads

Energiecenter adverteert al sinds 2016 op Google via ons. Wij blijven deze campagnes wekelijks optimaliseren.

We onderzoeken uitvoerig de kost-per-klik en kost-per-conversie van de campagnes, advertentiegroepen en zoekwoorden. 

Op basis van dit onderzoek voeren we optimalisaties uit. Zo werd er met minder Google Ads-budget in 2019 t.o.v. 2018, 17% meer contactformulieren ingevuld. 

Gevolg? De kost-per-conversie die daalde met 25%.

Meer leads via Facebook ? Vind ik leuk!

Oké, het is de 21ste eeuw en sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagdagelijks leven. Hoe we dit integreerden in onze aanpak voor Energiecenter Geuns? 

We maakten een duidelijke, hands-on social media-planning op. We kijken niet naar het aantal likes of bereikte personen, maar wel naar de contactformulieren die vanuit social werden ingevuld op de website. Want dat telt!

Het resultaat? Een verdubbeling van het aantal websitebezoekers vanuit Facebook én verviervoudiging van het aantal ontvangen contactformulieren via sociale media. 

De gouden tip: maak juiste doelgroepen op en probeer het warm water niet uit te vinden wanneer het er al is. 

Remarketing-campagnes bieden de uitgelezen opportuniteit om aan de slag te gaan met een doelgroep die al eerder geïnteresseerd was in jouw dienst(en) of product(en).

 

Energiecenter Geuns: 25% meer leads, een hartverwarmend resultaat
  • Wat we deden:
  • Internetstrategie
  • Webdesign
  • CMS
  • SEO
  • Google Adwords
  • Copywriting

Bezoek website