Online Adverteren - Coemans.com

Bereik de juiste klanten
op het juiste moment.

Zo zetten we jouw bedrijf in de kijker

Hoe kunnen we helpen?

Starten met online adverteren

Heb je het gevoel dat je bedrijf zijn gunstige positie op de markt aan het verliezen is? Denk eens online in plaats van offline. Vergeet reclame in foldertjes en langs de weg. Zet voortaan in op online adverteren.

Bereik de juiste personen, op het juiste moment. Hoe sneller potentiële klanten je bedrijf online vinden, hoe sneller jij je doelstellingen kan bereiken.

Online advertenties optimaliseren

Je hebt al aardig wat geld gespendeerd aan je online reclamecampagnes, maar de klanten komen maar niet aankloppen bij je bedrijf. Frustrerend, hé? Ja, dat weten we.

Daarom sprokkelen we samen de problemen en pijnpunten van je online activiteiten bij elkaar. We brengen verbeteringen en suggesties aan waar dat nodig is. Aan de hand van een optimalisatie-checklist laten we jouw bedrijf schitteren in de online schijnwerpers.

Schitter net als deze klanten in de spotlight

Veelgestelde vragen over online adverteren

In tegenstelling tot bij gedrukte reclame, kan je op het internet gericht adverteren naar jouw specifieke doelpubliek. Je weet wie jouw doelgroep is, dus de inhoud van je online advertenties kan je daarop afstemmen. Ook je budget kan je nauwkeuriger besteden. Je berekent het namelijk op basis van het aantal leads dat je per maand nodig hebt. Bij gedrukte reclame, daarentegen, weet je niet zeker wie je uiteindelijk bereikt of wat het oplevert.

Jazeker! Dat weten we dankzij Google Analytics en onze eigen ervaring in online adverteren. De advertenties die wij voor jouw bedrijf plaatsen, volgen we nauwgezet op met een conversietracker. Zo zien we onder andere hoeveel websitebezoekers ze opleveren, hoeveel clicks ze genereren, en hoeveel aankopen eruit voortvloeien. We analyseren de resultaten en brengen verbeteringen aan waar het nodig is.

We zien een gemiddeld conversiepercentage van 5%. Dat wil zeggen dat 5% van het bereikte doelpubliek overgaat tot een actie, zoals een online aankoop of een aanvraag voor een adviesgesprek. Dit percentage kan naargelang jouw sector hoger of lager liggen.

Bij Google Ads bepaal je zelf het budget. Je stemt je budget idealiter af op de doelgroep die je wilt bereiken en op de periode waarin je wilt adverteren.

Als middelgrote KMO begint je optimale advertentiebudget voor een doorlopende Google Ads-campagne bij 300 à 400 euro per maand. Maandelijks komt daar ongeveer 320 euro bij om alles in goede banen te leiden. Wij volgen de resultaten van de advertenties op de voet op, sturen ze bij en optimaliseren ze indien nodig. Zo ben je continu verzekerd van de beste resultaten voor de voordeligste prijs.

Er is in dit geval geen sprake van een “beter dan”-vergelijking. Alles hangt af van jouw bedrijf, je doelpubliek, doelstellingen en branche.

Wordt er weinig gezocht naar jouw producten of diensten? Dan zet je best meer in op social media-advertising om jezelf en je activiteiten bekend te maken bij jouw specifieke doelgroep. Je kan dit eventueel aanvullen met een kleiner budget voor Google Ads, zodat je website wel in beeld komt wanneer er gericht gezocht wordt naar jouw producten of diensten.

Zit er wel veel zoekverkeer op hetgeen jouw bedrijf aanbiedt? Dan kan je op basis van de populairste zoektermen je advertentiebudget optimaal benutten in Google Ads.

Ga je online adverteren, dan is het extreem belangrijk om je bedrijf, sector en doelgroep door en door te kennen en op voorhand een berekende digitale strategie op touw te zetten.

Ontmoet onze klanten

Blogartikels over
online adverteren

Zet je bedrijf in de online verf

Maak nu een afspraak voor een gratis strategiegesprek