Vrijblijvend voorstel

De heisa rond de Facebook
e-mailadressen

Vandaag is er veel commotie ontstaan rond de beslissing van Facebook om zonder toestemming of melding je e-mailadres op je profiel te wijzigen naar een Facebook adres. Dat adres bestaat uit “je_gebruikersnaam@facebook.com”. Dit is een zet van de social mediagigant om een groter deel van alle e-mailcommunicatie via hun platform te laten lopen. Of ze hierin slagen moet nog blijken en de manier waarop ze dit proberen, grenst ook op het ethisch toelaatbare.

Terugzetten naar je echte mailadres

Gelukkig is het niet zo moeilijk om je echte e-mailadres weer op je profiel te plaatsen. Je gaat eerst naar je profielpagina door rechtsboven in de blauwe balk op je naam te klikken. Dan klik je onder je profielfoto aan de linkerzijde op “Info”. Je ziet nu een overzicht van je gegevens. In het blokje “Contactgegevens” kan je op bewerken klikken en je oude mailadres weergeven op je tijdslijn (zie rode kader op de afbeelding).

 

Nu staat je eigen mailadres weer op je Facebook profiel. Vind je deze tip nuttig? Deel hem dan met je vrienden via onderstaande “Vind ik leuk” knop!