We krijgen vaak de vraag van onze klanten naar wie ze mailings mogen versturen. In deze blogpost leggen we het ook voor jou even uit.
Naar wie mag je mailings versturen?
- Mensen die ingeschreven hebben op de nieuwsbrief via je website
- Klanten die een product of dienst gekocht hebben de afgelopen 2 jaren
- Mensen die hun e-mailadres bewust achtergelaten hebben via telefoon of persoonlijk, én weten dat je hen zal contacteren.
- Mensen die een offline formulier hebben ingevuld en bewust aangeduid hebben om mailings te ontvangen.
Naar wie mag je geen mailings versturen?
- Een lijst adressen die je gekocht hebt
- Adressen waar je meer dan 2 jaar niet naar gemaild hebt
- Adressen die je gekregen hebt via een derde (bv. partners, sectorvereniging)
- Adressen die je gevonden hebt op het internet
Waarom deze strenge regels?
- Wij stellen alles in het werk om jouw mailings optimaal af te leveren bij je contacten. Hiervoor gebruiken we speciale servers die enkel dienen om e-mails mee te verzenden. Deze servers worden streng gecontroleerd door spamfilters en blacklists, maar dat resulteert wel in een hoog afleverpercentage. Wat zou jij ervan vinden als jouw geldige e-mails niet aankomen bij je contacten omdat iemand anders spam verzendt?
- Jouw imago: als bedrijf of vereniging wil je toch niet dat mensen je gaan beschouwen als spammer. Het versturen van ongevraagde e-mails kan je reputatie een serieuze knauw geven.
- Ook tijd speelt een belangrijke rol. Als je naar een klantenbestand dat 5 jaar oud is mailt, is de kans groot dat de adressen niet meer up-to-date zijn en de mailing niet aankomt. Dat kost je dus een hoop geld, zonder resultaat. Bovendien weten deze personen niet meer waarom je hen mailt en is de kans groot dat ze je als spammer gaan rapporteren.
- Rapporteren als spammer, wie doet nu zoveel moeite? Veel moeite is dat niet meer sinds alle e-mailprogramma’s een directe spam knop ingebouwd hebben. Voor de veiligheid monitoren wij deze meldingen mee en kan je ze zien in de statistieken (je ziet zelfs wie je als spam heeft gerapporteerd).
- Waarom mag ik niet naar een gekochte lijst versturen? Adreslijsten die je kan kopen bevatten meestal verouderde gegevens. Bovendien hebben deze personen niet aangegeven dat ze een mailing van jou willen ontvangen. Spamfilters en blacklists (en wij dus ook) hebben nepadressen verspreid over het internet. Als er zo’n adres opduikt in een contactlijst, wordt er een onderzoek gestart en is de kans groot dat je account geschrapt wordt.
Nu is het duidelijk wat je wel en niet kan/mag doen. Maar hoe begin je hier nu aan? Neem vrijblijvend contact op en we zoeken samen met jou naar een succesvolle manier om een goede contactlijst op te bouwen!