Vrijblijvend voorstel

Wat is de Click-Through-Rate (CTR)

Click-through-rate ofwel de doorklikratio is de verhouding tussen het aantal clicks en het aantal vertoningen van online advertenties. De CTR is een goede indicatie van de effectiviteit van de advertentie. Hoe hoger de CTR, hoe meer de advertentie aansluit bij de doelgroep. Heeft een advertentie 100 vertoningen, maar is er maar 1 keer op geklikt? Dan is de CTR 1%.

Wat is een goede CTR in Google Adwords?

Volgens Google is de gemiddelde Click-Through-Rate 2%. Alles wat hoger is, kan je dus beschouwen als goed. Dit hangt uiteraard sterk af van je sector, de concurrenten en je advertentiepositie. Als je op positie 1 staat, zal je CTR hoger zijn dan op positie 4. In sommige campagnes halen we zelfs CTR’s van 10-15%. De enige regel die we je mee kunnen geven, is dat je steeds moet blijven werken aan je CTR. Denk zeker niet dat je klaar bent omdat je campagne een CTR van 2% behaald heeft. Neem je huidige CTR, optimaliseer je campagne en meet vervolgens de impact.

CTR verhogen?

Wil je je CTR verhogen? Volg dan deze tips :

  • Vermeld je zoekwoord in de advertentie, die wordt dan vetgedrukt;
  • Zet een call-to-action in je advertentie;
  • Vertel niet hetzelfde als je concurrenten in de advertentie, maar doe een aanbod dat de zoeker niet kan weigeren.
  • Maak optimaal gebruik van de advertentieruimte en vul de titels en beschrijving zo volledig mogelijk in.
  • Gebruik advertentie-extensies, zoals sitelinks, locatie-extensie, oproepextensie, highlightextensie en website-informatie extensie.