Vrijblijvend voorstel

10% meer offerteaanvragen en 4 keer meer leads

Realisatie in cijfers

+30% online bezoekers

+10% offerteaanvragen

x4 meer leads

Interieurarchitect Roel Haagdoren uit Lommel besloot om, na jaren als freelancer te hebben gewerkt, op zelfstandige basis te beginnen. Nu verhuist hij naar Brussel. De meeste klanten wonen in Lommel, maar nu richt hij zich ook op nieuw cliënteel in de regio tussen Brussel en zijn bakermat. Daarvoor was een volledig nieuwe website nodig. En dat leverde hem op korte tijd vier keer meer leads en 30% meer online bezoekers op.

Discovery-traject en online plan

We volgden ons Discovery-traject om Bau Interieur beter te leren kennen. Op die manier konden we Roels noden, klanten, concurrenten en online activiteiten in kaart brengen en een oerdegelijk online plan uitwerken. We lanceerden een nieuwe, functionele website, die tot in de puntjes verzorgd is met een mooi, professioneel design en SEO-copy om snel door zijn doelgroep gevonden te worden op Google.

"Coemans.com deelde het traject vanaf het begin duidelijk in. Een overzichtelijke planning, met deadlines voor elke fase, hield ons strak op schema."

Roel, zaakvoerder van Bau Interieur

Contentplan voor blog en social media

Daarnaast stelden onze marketeers een contentplan op voor zijn blog en sociale media. In dat plan lijstten we een reeks social media-posts en blogtopics op, die zowel voor Google als voor de klanten van Bau Interieur een meerwaarde bieden, en waarmee Roel een half jaar zoet was. Met dit contentplan beheert hij makkelijk zijn eigen social media en schrijft hij regelmatig zelf een blogbericht uit met handige info en belangrijk nieuws.

Handig klantenportaal met alle nuttige info

Aan de nieuwe website voegden we trouwens een handig klantenportaal toe dat gekoppeld is aan de cloud drive “Microsoft Onedrive” van Bau. In dit klantenportaal kunnen klanten snel en gemakkelijk al hun informatie terugvinden, zoals offertes, ontwerpen en bouwplannen. Zowel Roel als zijn klanten zijn er vol lof over.

klantenportaal bau interieur

“Het is een enorm handig systeem,” vertelt Roel. “In het begin vergde het wel wat discipline om na elke afspraak alle nodige documenten aan de klantenmap toe te voegen. Maar intussen is het een gewoonte geworden. Dit klantenportaal bespaart iedereen een hoop tijd. M’n klanten weten steeds waar ze de laatste versie van hun ontwerp en planning kunnen terugvinden. We moeten dus niet meer over en weer e-mailen met updates en vragen. Er bestaat bovendien geen discussie meer over wat er nu gezegd of voorgesteld is. Het verhoogt de efficiëntie in het werk- en communicatieproces.”

“M’n klantenportaal is ook een grote meerwaarde bij de verkoop,” vult Roel aan. “Het getuigt van professionaliteit. Klanten zien meteen in dat het het hele proces versnelt en vereenvoudigt. En nog een leuk weetje: één van m’n klanten vertelde me dat ze de ontwerpen in haar klantenfolder snel opent om bij haar vriendinnen te stoefen.” (lacht)

Wil jij ook meer tijd besparen?

Ga dan net als Roel voor een klantvriendelijke website en een handig klantenportaal.

Ja dat wil ik

Ook aannemers gebruiken online portaal

Intussen heeft Roel het gebruik van z’n klantenportaal slim uitgebreid.

“Niet alleen m’n klanten hebben toegang tot het portaal. ’t Is ook handig voor de aannemers met wie ik samenwerk. Zij krijgen elk een persoonlijke folder toegewezen met de laatste versie van hun plannen en ontwerpen. Op die manier blijven zij ook steeds up-to-date en kunnen ze meteen aan de slag zonder tijd te verliezen.” Aldus een heel tevreden Roel.

Gebruiksvriendelijk CMS

Dankzij het gebruiksvriendelijke en gemakkelijke content management system (CMS) waarmee we de website bouwden, kan Roel nu zelf zijn website beheren. Zo schrijft en publiceert hij zelf zijn blogartikels voor Bau Interieur.

"Mijn nieuwe website is meer dan enkel een middel om klanten aan te trekken. Het is een handige tool waar al mijn klanten hun volledige renovatiedossier met de uitvoeringsplannen, materiaalkeuze, planning en budgetten kunnen consulteren. En da’s heel gemakkelijk. Zowel voor m’n klanten als voor mezelf."

Roel, zaakvoerder van Bau Interieur