Vrijblijvend voorstel

De opbouw van dé ideale homepagina

Je wilt weten wat de beste structuur is voor je homepagina? Dat hangt uiteraard sterk af van jouw business. Kijk maar naar Google, die helpen de wereld met hun zoektocht naar informatie via één simpel zoekveld.

Ik geef je hieronder graag mee met welke factoren je rekening moet houden bij het opmaken van de homepage van jouw website.

De homepage is niet altijd de startpagina

Veel website-eigenaren gaan ervan uit dat de meeste bezoekers via de homepagina binnen komen. Dit is niet waar. Bezoekers via Google komen vaak terecht op dieper gelegen inhoudspagina’s. Die gebruiken je homepage als een houvast om te navigeren binnen je site. De homepagina is dus de wegwijzer van je website.

Toon wat je doet

Het moet voor de bezoeker in één oogopslag duidelijk zijn wat je bedrijf of organisatie doet. Geen ellenlange teksten, maar kort en bondig met een link naar dieper gelegen pagina’s. Daar ga je dieper in op je verschillende diensten of producten.

Wek vertrouwen

Je bezoeker ziet wat je allemaal doet, maar wil natuurlijk ook weten of je dat goed doet. Om vertrouwen te creëren, toon je getuigenissen van andere klanten, realisaties, filmpjes van je werkwijze, kwaliteitslabels, garantie,…

Spreek je bezoeker aan

Je kan hem uiteraard niet met zijn naam begroeten en een welkomstwoordje is al helemaal overbodig. Hoe kan je je bezoeker wel aanspreken? Door de problemen en pijnpunten die hij of zij heeft te benoemen en er een oplossing voor te bieden. Je bewijst zo dat je je klant begrijpt én verder kan helpen met je product of dienst.

Bijna alle websites spreken over zichzelf (wij zijn zus, wij doen zo, “wij zijn een jong en dynamisch bedrijf”). Je kan je echt onderscheiden door je te verplaatsen in je bezoeker. Hij of zij voelt zich aangesproken en zal sneller geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf.

Zet bezoekers aan tot actie

Je wil uiteraard dat je bezoekers een bepaalde actie uitvoeren: een afspraak maken, een product bestellen, je Facebook pagina leuk vinden, zich inschrijven op de nieuwsbrief,… Die actie moet je ook duidelijk op je homepagina vermelden, net zoals op alle pagina’s van je site. Doe je dit niet, dan loop je een heleboel leads of bestellingen mis.

Vergeet je contactgegevens niet

Bezoekers die je snel willen contacteren, moet je op hun wenken bedienen. Toon je contactgegevens duidelijk op je homepagina. Een gouden tip: zet je contactgegevens onderaan op elke pagina. Komen de meeste bezoekers op je site voor je telefoonnummer of e-mailadres? Dan is het aangeraden om dit bovenaan op je webpagina’s te plaatsen.

Heb je ook zin gekregen om je website onder handen te nemen? Maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Neem dan snel contact met ons op!