Vrijblijvend voorstel

5 gratis Must-Have Tools van Google

Google Analytics

Google Analytics (GA) is een gratis applicatie van Google, waarmee je websites kan analyseren en meten. Google Analytics is momenteel nog altijd het meest uitgebreide gratis softwarepakket voor het analyseren en meten van websites. De installatie verloopt heel simpel, het enige wat je moet doen is een stukje code toevoegen op je website. Vanaf dat moment houdt Google Analytics alle statistieken bij.

Enkele van de statistieken zijn : unieke bezoekers, paginaweergaven, bounce rate, etc.

Google Trends

Google trends is een gratis dienst van Google die statistieken geeft wanneer en hoe vaak er op een bepaald zoekwoord wordt gezocht. Je kan zelfs vergelijken tussen steden, landen en talen. Google Trends wordt vaak gebruikt als indicator om de populariteit van zoekwoorden te onderzoeken. Door gebruik te maken van Google Trends kan je prognoses maken in je assortiment. Bijvoorbeeld als je merkt dat er veel gezocht wordt op bepaalde productcategorieën, kan je hiervoor een grotere voorraad aanleggen voor deze producten.

Google Keyword Planner

Google keyword planner is een online programma gekoppeld aan een Google Adwords account. In de zoekwoordplanner kan je zien hoe vaak er op een bepaald zoekwoord gezocht wordt, hoe hoog de concurrentie is en hoeveel de gemiddelde kost-per-klik is. Daarnaast kan je ook segmenteren op land en taal. De zoekwoordplanner van Google is ook een onmisbaar instrument voor SEO. Zo kan je zien op welke zoekwoorden veel gezocht wordt en op welke zoekwoorden weinig concurrentie zit.

Google Search Console

Google Search Console is een gratis programma van Google.  Met deze tool kun je de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google bijhouden en controleren. Google Search Console is een ideaal hulpmiddel om inzicht te krijgen in hoe Google je website indexeert, en om te controleren of er bepaalde problemen zijn met je website.  Daarnaast kun je ook zien met welke zoekwoorden de bezoekers op jouw website terechtkomen. Dit kan je helpen bij het optimaliseren van je website.

Google Website Optimizer

Google website optimizer is een gratis tool die de mogelijkheid biedt om webpagina’s op een website te laten variëren telkens er een andere bezoeker op de site komt. Zo is het mogelijk om verschillende versies van een webpagina te tonen aan verschillende bezoekers om te kunnen meten welke webpagina het best scoort.