Vrijblijvend voorstel

Google Expanded Text Ads, wat moet ik er mee?

Sinds enkele dagen kan u in uw Adwords campagnes Expanded Text Ads toevoegen. Toch wel een grote impact op de zoekresultaten in Google. Als u adverteert op Google, valt uw advertentie namelijk veel harder op dan vroeger. Adverteren op Google is nu een pak interessanter dan scoren in de natuurlijke zoekresultaten, iets wat Google zelf natuurlijk ook leuk vindt. Adverteert u momenteel al op Google Adwords? Dan raad ik u aan om zo snel mogelijk de expanded text ads toe te voegen.

Wat zijn Google Expanded Text Ads (of uitgevouwen tekstadvertenties)?

Expanded Text Ads zijn uitgebreidere tekstadvertenties. Vroeger kon u 1 koptekst (25 tekens) en 2 beschrijvende regels (telkens 35 regels) invullen. In de nieuwe ads voegt u maar liefst 2 kopteksten in van 30 tekens en 1 beschrijving van 80 tekens. Concreet geeft Google ons nu 47% meer karakters om op te vallen op de resultatenpagina’s.

Hoe starten met Expanded Ads?

Log in op de Adwords website en selecteer de campagne en advertentiegroep waar je een nieuwe expanded ad wil toevoegen. Klik op het tabblad “Advertenties” en vervolgens de rode knop “+ Advertentie” – “Tekstadvertentie”. Vanaf nu zal je standaard de nieuwe uitgevouwen advertenties invullen.

Adwords-expanded-text-ads

  1. Vul de url van de landingspagina in waar u de bezoekers naartoe wil sturen.
  2. In het veld “Kop 1” plaatst u de eerste titel (max. 30 tekens)
  3. Bij “Kop 2” geeft u het tweede deel van de titel in (opnieuw max. 30 tekens). Deze twee titels worden gescheiden door een koppelteken (-).
  4. Bij het “Pad” kan u de zichtbare url in de advertentie aanpassen. U hebt hiervoor 2 delen van telkens 15 karakters.
  5. In de “Omschrijving” hebt u 80 tekens om uw advertentie te verduidelijken en een call-to-action te plaatsen.

Vergeet uiteraard de advertentie niet op te slaan en klaar is kees! Het kan nog even duren voordat Google uw advertentie goedkeurt (max. 24 uren). Daarna valt uw advertentie veel harder op dan de concurrentie!

Moeite met het schrijven van Adwords advertenties? Wij weten daar wel raad mee!