Vrijblijvend voorstel

Haal afhakende klanten terug binnen met Facebook retargeting

Wat is Facebook retargeting?

Met Facebook retargeting bereik je mensen die je website al eens bezocht hadden opnieuw via gerichte Facebook-advertenties.

Je toont dus alleen advertenties aan een doelgroep die eerder al interesse had in je product of dienst. Zo haal je die potentiële klanten terug naar je website. Zeer efficiënt!

Concreet: Facebook retargeting is één van de beste, snelste en meest kostenefficiënte manier om klanten terug te winnen!

Wat zijn de voordelen van remarketing?

Goedkoop

Adverteren via Facebook is altijd al goedkoper geweest dan gelijkaardige social media platformen. Maar hoe gerichter en relevanter je campagnes zijn, hoe goedkoper. Bij Facebook krijg je namelijk een relevantiescore, hoe hoger deze score, hoe beter de advertentie past bij de doelgroep en hoe goedkoper de kost-per-klik zal zijn. Het spreekt voor zich dat retargeting advertenties zeer relevant zijn voor de doelgroep, want ze hebben al interesse getoond.

Je bereikt alleen potentiële kopers

Bij retargeting geef je aan wie je wilt bereiken. Zo kun je instellen dat je enkel mensen wilt bereiken die jouw product- of dienstpagina hebben bekeken. Daarnaast ontwerp je zelf een advertentie die perfect aansluit bij de pagina waar de bezoeker vanaf komt. Wat de relevantie van de advertentie alleen maar beter maakt. Tot slot bepaal je ook zelf hoeveel keer de potentiële klant de advertentie ziet, zodat het geen negatief effect heeft.

Bijna niemand doet zijn aankoop bij zijn eerste bezoek

Een onderzoek van Google toont aan dat zo’n 70% van de bezoekers zijn winkelmandje niet afrekent bij het verlaten van de webshop. De kans is dus heel groot dat deze bezoekers na hun eerste bezoek nooit meer terugkomen. Op websites leidt gemiddeld 2% van het aantal bezoekers tot een conversie. 98% verlaat de site zonder actie te nemen. Door gebruik te maken van retargeting, haal je deze bezoekers terug naar de site.

Het vergroot je naamsbekendheid

Door remarketing te gebruiken, stimuleer je niet alleen je conversies, maar vergroot je ook nog je naamsbekendheid. Stel je bent op zoek naar schoenen, je kijkt op een paar sites en koopt uiteindelijk nergens schoenen. De volgende dagen krijg je van één van die sites een retargeting advertentie te zien op Facebook. Op deze advertentie staat duidelijk de naam en het logo van de webshop. Dus bij de volgende zoektocht naar schoenen, is de kans groter dat je daar eerst een kijkje gaat nemen.

Hoe werkt het?

Omdat Facebook moet weten wie er allemaal op je site komt, moet je eerst een stukje code plaatsen op je website. Dit heet de Facebook pixel. Deze pixel houdt bij welke mensen welke pagina bekijken op je website.

Eenmaal Facebook deze gegevens heeft, kan je ‘aangepaste doelgroepen’ opstellen in het advertentiebeheer, onder ‘doelgroepen’. Hier kan je kiezen welke personen je opnieuw wilt bereiken via Facebook. Bijvoorbeeld iedereen die op de contactpagina is geweest maar het contactformulier niet heeft ingevuld.

Dit doe je door in doelgroepen te klikken op ‘doelgroep maken’ en dan op ‘aangepaste doelgroep’ en daarna klik je op ‘websiteverkeer’. Dan kom je terecht bij onderstaande foto. Hier moet je bij ‘websiteverkeer’ een aangepaste combinatie maken. Daarna geef je de pagina in, die je wilt gaan tracken. In ons geval is dit de contactpagina.

Daarnaast willen we de iedereen uitsluiten die al een contactformulier heeft ingevuld, dus sluiten we deze personen uit. Dit kunnen we doen door de bedankpagina uit te sluiten. Want enkel personen die het formulier ingevuld hebben, krijgen deze pagina te zien. Als dit gebeurt is klik je op ‘doelgroep maken’.

Als de doelgroep opgeslagen is, kan je nog niet meteen aan de slag met retargeting. De doelgroep waaraan Facebook advertenties laat zien, moet groot genoeg zijn.

Als de doelgroep groot genoeg is, begin je met adverteren. Dit doe je door in ‘advertentiebeheer’ een nieuwe advertentie aan te maken. Het enige waar je op moet letten is de doelgroep. In plaats van gewoon alles manueel in te vullen, klik je bij ‘een opgeslagen doelgroep gebruiken’ op de doelgroep de we zojuist aangemaakt hebben.

 

En de rest is kinderspel… Je vult gewoon de advertentie verder aan, zoals je altijd advertenties opstelt.

Ook zin gekregen om aan de slag te gaan met Facebook retargeting? Maar heb je graag wat ondersteuning bij het opstellen en analyseren? Neem dan vrijblijvend contact op, en wij helpen jou op weg!