Vrijblijvend voorstel

Wat is een title tag?

Een title tag is een HTML-tag waarmee de titel van een pagina wordt opgegeven. Deze titel is niet zichtbaar op de webpagina zelf. Bij veel browsers, zoals Chrome en Firefox, is deze titel zichtbaar in de titelbalk van het browservenster. Zoekmachines hechten veel belang aan eventuele zoekwoorden die in deze title tag worden weergegeven.

Om goed te begrijpen wat een title tag precies betekent maken we de vergelijking met een krantenkop, maar dan voor webpagina’s. Deze tag is eigenlijk een aantrekkelijke, relevante titel die je webpagina meegeeft.

Google vertoont ze in het blauw boven de meta description in de zoekmachines. Klik hier en lees meer over title tags.

title tag in zoekresultaten