Vrijblijvend voorstel

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een SEO-methode om de positie van de website te verhogen in zoekmachines. Kortweg het verkrijgen van relevante verwijzingen van en naar jouw site. Voor zoekmachines is linkbuilding heel belangrijk, ze zien het namelijk als stemmen. Hoe meer stemmen jouw website heeft, hoe beter hij scoort in zoekmachines. Natuurlijk moeten de links wel relevant zijn voor jouw bedrijf. Zoekmachines vinden de kwaliteit van een link belangrijker dan de kwantiteit.

Hoe krijg je kwalitatieve links?

Het gemakkelijkste is om enkele algemene sites te linken aan jouw website, zoals social media, Google Mijn bedrijf, en Gouden Gids. Deze sites zijn vrij algemeen, daarom is het goed om enkele kwalitatieve links te verzamelen van websites in jouw branche. Je kunt bijvoorbeeld zelf websites gaan benaderen en vragen of ze een link naar je website willen plaatsen. Als je veel van dit soort links kan verzamelen, zal dit een positief effect hebben op je positie in de zoekresultaten. Want een link van een populaire website heeft veel meer effect dan van een weinig bezochte website.

Tot slot is het ook belangrijk dat je de bezoekers, maar ook de zoekmachines meedeelt waar de link naartoe gaat. Dit kan je doen aan de hand van de anchortekst.