Vrijblijvend voorstel

Nieuwe webshop zorgt voor 30% meer bestellingen

Realisatie in cijfers

x2 websitebezoekers

+30% meer bestellingen

Bij Induline kun je eenvoudig ecologische kunststofproducten online bestellen. Denk aan producten als kunststof weipalen, matten, planken, grastegels, en zitbanken. Deze worden gemaakt van 100% gerecycleerde kunststoffen, afkomstig uit afvalstromen die anders enkel maar in de verbrandingsoven zouden belanden…

Induline is dus een schoolvoorbeeld van circulaire economie.

Nieuwe webshop

In 2021 lanceerden we voor Induline een nieuwe webshop. Hierbij stonden twee aspecten centraal. Enerzijds moest de mobiele versie van de website super gebruiksvriendelijk zijn. Anderzijds was het belangrijk dat klanten hun producten gemakkelijk en snel online bestellen. Dit omdat veel particuliere klanten bestellen bij Induline. En omdat vandaag de dag meer dan 50% van de websitebezoekers via smartphone of tablet binnenkomt.

nieuwe webshop induline

Automatisatie

Een goede en heldere webshop is één ding. De administratie die er achter schuilt een ander. We voorzagen daarom een automatisatiesysteem dat er voor zorgt dat de online bestellingen meteen in het administratie- en facturatiesysteem komen. Geen administratief gedoe.

Online adverteren

Aanvullend op de nieuwe webshop werden ook Google Ads opgezet, waarbij we zowel in de zoekresultaten adverteren (om het verkeer naar de website te verhogen) als een shoppingcampagne (om bezoekers aan te trekken) opzetten. Facebook remarketing advertenties zorgen er voor dat potentiële kopers die op de website geweest zijn, gericht benaderd worden om een eventuele online bestelling te plaatsen.

Al binnen 10 minuten eerste bestelling

Nog geen 10 minuten nadat de website live ging, werd de eerste online bestelling geplaatst. De eerste maand zagen we een verdubbeling in het aantal websitebezoekers met als gevolg een stijging van 30% in bestellingen ten opzichten van het jaar ervoor.