Vrijblijvend voorstel

Zo zag 2021 eruit voor Coemans.com: groeien en doen groeien

Een nieuw jaar is aangebroken. Met nieuwe uitdagingen in het verschiet. We kijken vol trots en met een brede glimlach terug op 2021, een jaar dat heel wat in petto voor ons had. Een splinternieuw kantoor, nieuwe collega’s en interessante projecten.

Webprojecten

Veilig shoppen dankzij handige online afsprakenkalenders

 

Door de coronavrees bleven heel wat klanten weg uit de winkels. Dus staken we begin 2021 de hoofden bij elkaar om shoppen terug aangenaam en veilig te maken.

Speciaal voor onze klanten in de retail ontwikkelden we een handige afsprakenkalender die we in hun websites integreerden. Het doel? Klanten snel en gemakkelijk online een afspraak laten maken.

Resultaat: Gedaan met wachtrijen en je shopt volledig corona-proof. Onze retailklanten delen hun dag efficiënt in volgens de gemaakte afspraken en kunnen de nodige veiligheidsmaatregelen treffen. De afsprakenkalender zorgt ook voor meetbaarheid en inzicht in onze marketingcampagnes.

 

 

 

Tijdsbesparing en een gebruiksvriendelijke webshop voor Induline

nieuwe webshop induline

Induline maakt onder andere tegels, weidepalen en tuinmeubels van gerecycleerd kunststof. Zij kregen vorig jaar een volledig nieuwe, conversiegerichte webshop, opgebouwd rond een product information manager (PIM). Deze PIM bevat alle productinfo zoals voorraad en prijzen en is gemakkelijk en snel te integreren in toekomstige projecten.

Dankzij een handige koppeling met de administratiesoftware van Cafca worden bestellingen automatisch verwerkt. Het systeem geeft op elk moment de courante prijzen weer en past de voorraden meteen aan.

Resultaat: Induline ziet z’n administratie aanzienlijk slinken. De tijd die ze hierdoor sparen, spenderen ze nu efficiënt aan de verdere uitbouw van InduPack en InduPlates.

 

Eersteklas business website en meer leden voor Lommel SK

 

In 2021 ontwikkelden we voor Lommel SK een hoogstaande business website. Deze nieuwe site pakt onder andere uit met een gebruiksvriendelijke reservatiemodule voor een diner in de business club. Leden van deze club kunnen voortaan ook zonder zorgen aanmelden in een beveiligd online portaal.

Koppelingen met LeadInfo en ActiveCampaign bieden de beheerders inzicht in wie hun website bezoekt, wie brochures downloadt en dus interesse toont in Lommel SK. Via automatisch verstuurde, gepersonaliseerde e-mails missen supporters niets van hun favoriete voetbalclub.

Resultaat: Deze inzichten leiden tot een vlotte, geautomatiseerde communicatie met toekomstige en bestaande leden. Lommel SK krijgt een glashelder beeld van haar doelpubliek. De club kan haar fans nu extra in de watten leggen met gepersonaliseerde marketing.

 

Ga voor een eersteklas website

 

Stijging van bestellingen én omzet bij Thermowear

 

In september kreeg de webshop van Thermowear een stevige make-over. Een update van het Lightspeed-thema tilde de gebruiksvriendelijkheid van de webshop naar een hemels niveau.

Resultaat: Sinds de vernieuwing in september zien we de cijfers de hoogte in schieten. Onze Google Ad-campagnes zorgden voor 36% meer bestellingen en 47% meer omzet. Ook het aantal organische websitebezoekers steeg met 30%. Dat leverde dan weer een stijging op van 31% in bestellingen en maar liefst 70% in omzet!

 

Marketingprojecten

Doeltreffende SEO drukt advertentiekosten de kop in

 

Hoe dring je je online advertentiekosten terug? Met minutieus uitgekiende zoekmachine-optimalisatie (SEO). Hoe werkt dat precies? Door populaire zoekwoorden te gebruiken in je webteksten en over hot topics te schrijven. Je website en producten scoren hoger in Google en leads komen sneller bij jou terecht.

We geven een voorbeeld. Voor een webshop in de huis- en tuinsector optimaliseerden we alle productomschrijvingen en metadata. Hierdoor vonden 180% meer organische bezoekers hun weg naar de webshop. Die bezoekers leverden op hun beurt 235% extra transacties op.

Resultaat: De klant ziet een gigantische kostenbesparing in Google Ads. Met het bespaarde budget gaan we strategisch aan de slag om nieuwe, relevante websitebezoekers aan te trekken. Win, win en nog eens win.

 

Gerichte Google-advertenties werpen indrukwekkende vruchten af

Google Ads zijn het ultieme middel om je doelgroep te bereiken met gerichte advertenties. De mogelijkheden zijn oneindig en de resultaten overstijgen onze verbeelding.

 

Google Ads-advertentie InduPlatesInternationaal succes voor InduPlates

Marktleider worden in kunststof rijplaten: dat was het doel van InduPlates. Hoe maakten wij dit waar? We verhoogden het Google Ads-budget met 45% om de positie van onze klant te versterken. Naast onze advertenties in België, Frankrijk en Duitsland, adverteren we sinds kort ook in Oostenrijk, Ierland, Italië en Polen.

Resultaat: 66% meer transacties én een omzetstijging van 41,75% voor InduPlates. Terwijl de kosten per conversie met 20% daalden!

 

De juiste lokale klanten aantrekken

Onlangs lanceerde Google een nieuw type campagne: de engagement campagne. Wat is het doel daarvan? Lokale klanten aantrekken. Wij zetten deze engagement campagnes tactisch in voor onze retail- en horecaklanten.

Resultaat: Dankzij gerichte advertenties op Google, YouTube en Google Maps trekken onze klanten meer lokale bezoekers aan. Maar dat is nog niet alles. Ze ervaren dat het merendeel van die nieuwe bezoekers uit hun specifieke doelpubliek komt. Met andere woorden: de juiste klant op de juiste plek.

 

Verhoog je omzet

 

Sociale media & e-mail marketing

 

Sociale media en e-mail bieden een niet te missen kans om je klantenbestand te vergroten. Dat staat buiten kijf. Ook wij maken voor onze klanten gretig gebruik van deze tools.

Lead ads Sleep Design

Meer dan 200 nieuwe leads met Lead Ads

 

Meer leads scoren voor Sleep Design? Nog zo’n fikse uitdaging van het voorbije jaar. Aan de hand van Lead Ads promoten we inspirerende en informatieve whitepapers naar gerichte doelgroepen. Dat deden we in 2021 twee keer voor Sleep Design. Telkens een maand lang.

Resultaat: In twee maanden tijd meer dan 200 nieuwe leads voor Sleep Design, met een gemiddelde kost van €3,50 per lead. De e-mailadressen die deze leads met ons deelden, gebruiken we nu voor efficiënte remarketing. Via uitnodigende nieuwsbrieven trekken we hen over de streep om een bezoekje te brengen aan één van de Sleep Design-winkels.

 

Slim achterpoortje naar advertentie-tracking

 

Door een privacy-update van Apple zagen onze marketeers niet meer welke iOS-gebruikers op social media-advertenties klikten. We konden geen potentiële leads meer retargeten en overtuigen om klant te worden. Gelukkig omzeilden we dit probleem via enkele slimme technische aanpassingen in Facebook.

Resultaat: Onze marketeers en klanten volgen probleemloos alle advertentie-prestaties op. En de communicatie met hun (potentiële) cliënteel loopt weer gesmeerd.

 

Tevreden klanten trekken klanten aan

 

Tevreden klanten verspreiden hun ervaringen als een vuurtje in de wind. Met e-mailmarketing vergaren we maandelijks tientallen klantenreviews voor onze retailklanten. Want geef toe: als iemand anders tevreden is over een product of service, wil jij er ook niets van missen.

Resultaat: De lovende reviews die we maandelijks via Google, Facebook en e-mails zien binnenstromen, overtuigen potentiële klanten om snel langs te gaan bij retailers.

 

Vind werktalent met employer branding

 

Krijgt je bedrijf een groeispurt? Dan zijn nieuwe werkkrachten van harte welkom. Maar niet de eerste de beste natuurlijk. Je hebt toptalenten nodig die aansluiten bij je visie als werkgever en bij de normen en waarden van je bedrijf. Ook daar snelden wij onze klanten in 2021 te hulp.

Zoek je nieuwe medewerkers? Wij zetten je bedrijfscultuur, manier van werken en bedrijfssfeer in de spotlight. Dat doen we met boeiende bedrijfs- en vacaturevideo’s. Deze verwerken we vervolgens in aantrekkelijke online campagnes om potentieel talent te bereiken.

 

Ik zoek nieuw talent

 

Nieuw kantoor, nieuwe gezichten

Om al deze projecten met topresultaten af te ronden, konden we wel wat extra brain power gebruiken. En dat kregen we ook. In maart kwam copywriter Niels bij ons aankloppen. Niet alleen om ons te entertainen met z’n flauwe mopjes en woordspelingen. Ook om doelgerichte en aantrekkelijke webteksten te schrijven voor onze klanten.

Niet veel later kwam Andreas ons vergezellen. Na een stage van drie maanden bij Coemans.com rondde hij z’n marketingstudies af. Nu is hij klaar om de weide wereld van de online marketing in te trekken. Dankjewel voor de leerrijke en gezellige samenwerking, Andreas!

 

 

Door onze bliksemsnelle groei werd ons vorige kantoor wel wat te krap. Dus verhuisden we naar ons fonkelnieuwe kantoor aan de overkant van de straat, volledig uitgerust met een vergaderruimte, brainstormhoekjes, een eigen keuken en 35 werkplekken. Hier hebben we onze draai intussen wel gevonden. En er is ruimte voor uitbreiding! 😉

 

Work hard, play hard

open sollicitatie bij Coemans.comNa al dat harde werk is het tijd voor een gezonde dosis ontspanning. En ook daarin zijn we in 2021 geslaagd. Maxima cum laude. Teamactiviteiten brachten we door in een escape room (gelukkig kwamen we daar ook weer uit) en al scheurend over een indoor karting-circuit.

Elke vrijdagavond sloten we de week traditioneel af met een pintje in ons Coemans Café. Terwijl we elkaar vriendschappelijk bekampten in de ‘Coemans Golf Challenge’. Als corona de vreugde niet verpestte, tenminste. We maakten kennis met ieders kookkunsten tijdens onze ‘potluck dinner’, waarbij iedereen een zelfgemaakt gerechtje meebracht. Op ‘Ugly Christmas Sweater Day’ bestond onze dresscode uit de lelijkste kersttruien die we in onze kleerkasten vonden.

Heel wat nieuwigheden kruisten ons pad in 2021. Laten we klinken op alle projecten en uitdagingen die we in het nieuwe jaar mogen verwachten. We verheugen ons erop om onszelf én onze klanten nog extra te laten groeien in 2022.