Hoe kom je hoger in Google? Gebruik deze 10 SEO-tips! | Coemans.com

Hoe kom je hoger in Google in 2017? Met deze 10 SEO-tips!

BLADEREN DOOR POSTS

Een hogere positie in Google kunnen we behalen door actief in te zetten op SEO. SEO, ofwel zoekmachine-optimalisatie, is het actief optimaliseren van je website, om zo meer relevante bezoekers op je site te krijgen. Maar hoe doe je dit? Het optimaliseren van een website gaat niet op 1-2-3. Je moet er voldoende tijd insteken.

1. Gebruik de juiste zoekwoorden

Dit is het belangrijkste bij het optimaliseren van je website. Als je de verkeerde zoekwoorden gebruikt, zal je ook op deze zoekwoorden gevonden worden. Daarom is het belangrijk om vooraf een goed zoekwoorden-onderzoek te doen. Maak gebruik van de zoekwoordplanner van Google, hier kan je zien op welke zoekwoorden veel gezocht wordt en waar weinig concurrenten op bieden. Maak daarnaast ook gebruik van synoniemen. Van zodra je de juiste zoekwoorden hebt gevonden, moet je deze gaan verwerken in je teksten, titels, etc.

Zoekwoordenonderzoek-SEO

2. Gebruik paginatitels

De titel van de pagina is heel belangrijk voor SEO. Plaats het belangrijkste zoekwoord in de titel en optimaliseer elke pagina voor een ander zoekwoord. Deze titel staat tussen de <title> tag in de HTML broncode, zoals: <title>9 Tips voor een hogere positie in Google</title>

3. Schrijf minstens 200 woorden per pagina

Door minstens 200 woorden te gebruiken, geeft je Google voldoende informatie om de pagina te analyseren. Als je langere teksten gebruikt, verdeel ze dan op in alinea’s en zet er subtitels tussen. Dit maakt het gemakkelijker om te lezen. Denk er wel aan, bij Google is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Een lange tekst zonder veel inhoud, werkt slechter dan een korte kwalitatieve tekst.

Gouden tip: schrijf altijd teksten die een meerwaarde zijn voor je bezoekers. Help de bezoekers, in plaats van meteen te verkopen. Vaak zijn nieuwe bezoekers op je site in eerste instantie op zoek naar een oplossing voor hun probleem. Pas nadat ze de informatie hebben die ze zochten, zullen ze overgaan tot een actie. Als jij deze informatie niet geeft, dan zullen ze de informatie op een ander zoeken.

4. Gebruik H1, H2, H3, H4.. Tags

Zoekmachines houden van een goede structuur. Voor websites bestaat een goede structuur uit tussentitels en alinea’s. Je kan dit vergelijken met Word. De belangrijkste hoofding is de H1 tag. Gebruik deze hoofdingen om te vertellen waar de volgende alinea over gaat.

5. Voeg minstens 1 afbeelding toe

Afbeeldingen maken je tekst veel aangenamer om te lezen. Hoe aangenamer de tekst is om te lezen, hoe langer de bezoekers op je pagina blijven. Hoe langer ze op je pagina blijven, hoe relevanter de pagina is, waardoor de pagina hoger zal scoren in Google.

6. Gebruik zoekwoorden in de ALT en TITLE tags van afbeeldingen

Als je een hogere positie wilt behalen in Google, is het belangrijk om ook je afbeeldingen te optimaliseren. Zoekmachines kunnen momenteel nog geen afbeeldingen lezen, daarom moeten wij de afbeeldingen optimaliseren met behulp van de ALT-tag, de bestandsnaam en de titel. Als je de afbeelding een goede omschrijving geeft, zullen niet alleen de organische zoekresultaten verbeteren, maar dan word je ook voor dat zoekwoord gevonden in Google afbeeldingen.

7. Verzamel links

Wanneer andere kwalitatieve websites naar jouw website linken, gaat Google jouw website sneller als kwalitatief beschouwen. Bij het verzamelen van links is het vooral belangrijk dat ze gerelateerd zijn aan jouw bedrijfsactiviteiten. Google hecht meer belang aan de kwaliteit van de links dan aan de kwantiteit.

Naast de links van andere websites zijn de interne links ook van belang. Interne links zijn links die van je eigen pagina verwijzen naar andere pagina’s binnen je website. Deze links wegen wel minder door, maar ze zijn zeker belangrijk. Zij zijn tenslotte ook eens soort aanbeveling van pagina A naar pagina B.

8. Gebruik zoekwoorden in de meta description

Een meta description is een korte samenvatting van de pagina die terugkomt in Google. Deze omschrijving is heel belangrijk. Hierin overtuig je de bezoeker om door te klikken op jouw site en niet de concurrentie.

Meta-Description-SEO

Gebruik voor elke pagina een andere meta description en verwerk hierin elke keer andere zoekwoorden. De belangrijkste zoekwoorden worden in de meta description in het vet gezet, zodat ze meer opvallen.

9. Mobielvriendelijk

De laatste tijd is mobiel enorm belangrijk geworden. Vroeger werden alle transacties grotendeels via desktop verricht. Sinds begin dit jaar heeft mobiel internetverkeer voor het eerst ooit desktop voorbij gestoken. Daarom moet je vindbaar zijn in de mobiele zoekresultaten. Het belangrijkste is natuurlijk dat je website geoptimaliseerd is voor mobile. Je moet ervoor zorgen dat de inhoud goed leesbaar is, en dat de klikbare elementen niet te dicht bij elkaar staan. Daarnaast is de snelheid van de site ook heel belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de pagina’s snel worden op smartphones, kunnen we AMP integreren. Dit zorgt ervoor dat de webpagina’s op mobiel heel snel geladen worden.

10. Update geregeld

Last but not least is het updaten van je website. Een website die geregeld nieuwe informatie toevoegt, zal gemakkelijker en sneller door zoekmachines opgenomen worden. Het toont aan dat het bedrijf nog actief is, wat je bezoekers ook positief vinden. Je kan dit doen, door een blog te integreren op je website of referenties van klanten toe te voegen.

Interessante tip: Als je al een blog hebt, hoef je niet steeds nieuwe artikels toe te voegen. Je kan ook oude artikels aanpassen zodat ze weer up-to-date zijn. Vermeld daarbij dan ook het jaartal in de titel (bv. Hogere posities in Google anno 2017)

Wil jij ook de positie van jouw site verbeteren in Google? Maar geen idee, hoe je hieraan begint? Contacteer ons vrijblijvend!

Jouw bedrijf hoger in Google?

We optimaliseren je website zodat (potentiële) klanten jou sneller vinden.