Vrijblijvend voorstel

Lokale SEO: Ken je Google “Mijn Bedrijf” al?

Je hebt waarschijnlijk al van zoekmachine optimalisatie (SEO) gehoord, en van Google Adwords. Maar er is nog een derde, interessante weg om uw website te positioneren in Google.

Welkom bij Google “Mijn bedrijf”

Google Mijn Bedrijf is vergelijkbaar met de Facebook bedrijfspagina’s. Je kan zo’n pagina aanpassen met foto’s, tekst en een link naar je website.

Je hebt onderstaande zoekresultaten vast wel eens gezien. Tussen de betaalde en organische zoekresultaten staat een kaartje met markers en een lijst met bedrijven uit jouw omgeving. Zeer interessant om potentiële klanten te vinden in je omgeving.

De kans bestaat dat jouw bedrijf al vermeld wordt in deze lijst. Google heeft zelf voor de meeste bedrijven een pagina gecreëerd. Wil je je pagina aanpassen, dan moet je deze eerst “claimen”. Dit wil zeggen dat je moet bewijzen dat jij de eigenaar bent van het bedrijf.

Je kan dit doen door op “Google+-pagina” te klikken onder je bedrijfsnaam. Is de pagina nog niet geclaimd? Dan vind je onderaan de pagina een blokje “Is dit je bedrijf?”. Klik daar op “Deze pagina beheren”.

De aanvraagprocedure bestaat uit 2 stappen:

Nu is de pagina jouw eigendom, kan je de beschrijving aanpassen, foto’s toevoegen en openingsuren updaten.

Maar… mijn bedrijf is nog niet vermeld!

Als je bedrijf nog geen pagina heeft, dan surf je naar Google Mijn bedrijf en klik je rechtsboven op “Uw bedrijf op Google”. Je moet nu enkel nog de stappen volgen die op de pagina weergegeven worden.

Waarom is Google Mijn Bedrijf zo belangrijk?

De bedrijfsvermelding van Google is vaak het eerste waar mensen naar kijken! Als je daar tussen staat, is de kans groot dat de klant doorklikt naar jouw website of direct contact opneemt. Daarnaast speelt Google Mijn Bedrijf ook een belangrijke rol bij lokale SEO. Als een klant in jouw regio op zoek is naar jouw diensten, dan zal Google automatisch de meest relevante bedrijven tonen op een kaartje. Het is dus zéér belangrijk dat je hierbij staat!

Welke mogelijkheden heb je met Google Mijn Bedrijf?

Als je je pagina hebt geclaimd, krijg je toegang tot het dashboard van Google Mijn Bedrijf. Hierin beheer je dus je vermelding op Google. We overlopen even de belangrijkste onderdelen:

  1. Header: In de header kan je je bedrijfsgegevens gaan bewerken. Dit is het belangrijkste deel van Google Mijn Bedrijf! Als deze informatie niet klopt, loop je een hoop klanten mis. Daarom is het belangrijk dat deze gegevens up-to-date zijn. Zijn bijvoorbeeld de openingsuren aangepast? Vergeet ze dan ook niet hierop aan te passen. In de Header kan je ook foto’s gaan toevoegen. Foto’s geven de vermelding in Google een extra dimensie! Maak er daarom zeker gebruik van!
  2. Insights: Bij Insights zie je hoe mensen je bedrijf vinden en hoe ze met je inhoud omgaan. Je ziet bijvoorbeeld hoe vaak mensen op je vermelding geklikt hebben, of welke acties deze bezoekers ondernomen hebben. Hebben ze bijvoorbeeld een routebeschrijving aangevraagd? Tot slot vind je hier ook je publiek. Van welk land zijn ze afkomstig, welk geslacht, welke leeftijd,…
  3. Reviews: Een belangrijk punt bij Google Mijn Bedrijf zijn de recensies. Hoe positiever de recensies, hoe beter de lokale zoekresultaten. In het dashboard van Google Mijn Bedrijf beheer je deze recensies.