Vrijblijvend voorstel

4 keer meer leads tegen lagere kosten

Realisatie in cijfers

x4 leads

+30% websitebezoekers

-95% advertentiekosten

Cafca is softwareontwikkelaar voor elektriciens, dakwerkers en hvac-installateurs. Een hechte en jarenlange samenwerking met Coemans.com werpt zijn vruchten af in de vorm van meer leads en een sterke stijging in omzet.

Meer demo-aanvragen dankzij Google Ads-campagnes

Zaakvoerder Jean-Pierre Cuypers wilde het aantal leads en de omzet van Cafca zien stijgen. Daarom besloot hij in 2009 om hun website te promoten via Google Ads-campagnes. Aanvankelijk nam hij dit voor zijn eigen rekening. Zijn doel: het aantal demo-aanvragen opkrikken.

Maar een goede opzet en opvolging van Google Ads-campagnes is helemaal niet eenvoudig. Leads binnenhalen via online advertenties kost geld. En niet elk van die leads gaat over tot de aankoop van een softwarepakket.

Daarom besloot Jean-Pierre om onze hulp in te schakelen. Nadat onze marketeer de oude campagnes had gepauzeerd en nieuwe, gerichte Google Ads-campagnes had gelanceerd, is het aantal leads aanzienlijk gestegen. Daarbij zijn de kosten voor Cafca per demo-aanvraag met een spectaculaire 95% gedaald. En bijna dagelijks krijgen ze een nieuwe aanvraag.

"Online marketing en communicatie is een wetenschap geworden en is voor ons als IT firma al niet meer te volgen. We begrepen snel dat we nodeloze kosten maakten en onze doelstellingen niet konden behalen als we zo verder deden."

Jean-Pierre Cuypers, zaakvoerder van Cafca

Ik wil meer bezoekers tegen lagere kosten

Heel goed! Dan gaan wij voor jou aan de slag. Binnen de 24u ontvang je een vrijblijvend voorstel op maat.

Stuur mij een voorstel

Content marketing en Facebook-ads gunstig voor omzet

Naast het opzetten van de Google Ads-campagnes, hebben we gretig gebruikgemaakt van content marketing. Aantrekkelijke en wervende content op de website en Facebook-pagina van Cafca resulteerde in een stijging van het organisch verkeer. Zo zagen we een stijging van 30 procent in het aantal websitebezoekers. Het bedrijf behaalde ook 10 procent meer doelen, zoals demo- en offerte aanvragen, software-aankopen, en inschrijvingen voor opleidingen.

Ook besloot Jean-Pierre om tijdens de corona-lockdowns meer gebruik te maken van webinars. Tijdens deze gratis webinars geven Cafca en één van de leveranciers van hun klanten uitleg over de werking van het softwarepakket. Daarin komen de koppelingen die je vindt tussen Cafca’s software en de leveranciers, uitvoerig aan bod.

Voor de eerste webinar, samen met Viessmann, mikte Cafca op 20 inschrijvingen. Maar dankzij strategisch geplaatste en doelgerichte Facebook-campagnes waren er maar liefst 95 gegadigden. Intussen hebben ze al 8 webinars gegeven, samen met leveranciers als Viessmann, Cebeo, Omni-Term en Würth, en met gemiddeld 60 volgers.

"Dankzij de expertise en hulp van Coemans.com zijn we opnieuw op niveau. De markt, prospecten en klanten voelen dit."

Jean-Pierre Cuypers, zaakvoerder van Cafca

Supportpagina verlicht de administratie

Vroeger kampte Cafca met het probleem dat klanten met vragen en problemen steeds telefonisch contact opnamen en bij de administratieve dienst terechtkwamen. Hierdoor stapelde het werk van Cafca’s administratief personeel zich snel op.

Om dit probleem te verhelpen hebben we een volledige supportpagina ontwikkeld, met een link naar de veelgestelde vragen (FAQ’s) en de mogelijkheid om een ticket aan te maken via een formulier. Via deze pagina kan je als klant eenvoudig een vervolgopleiding aanvragen om de kneepjes van het softwarepakket onder de knie te krijgen. Deze oplossingen zorgen ervoor dat het werk zowel bij Cafca als bij de klanten een pak efficiënter en aangenamer verloopt.

supportpagina cafca