Vrijblijvend voorstel

Internationale groei dankzij succesvolle online campagnes

Realisatie in cijfers

x2 websitebezoekers

+60% bestellingen

Indupack BV is een handelsonderneming met drie specifieke afdelingen (Indupack, Induline en InduPlates) en is al sinds 2006 één van de meest trouwe klanten van Coemans.com. Deze firma in Lommel telt 8 medewerkers en heeft een jaaromzet van 12 miljoen euro.

Al meer dan 15 jaar staan we de onderneming bij in de opvolging en het verbeteren van haar online marketing. Hoe we InduPlates op de kaart zetten? Lees hieronder verder.

Bovenaan in Google

Voor InduPlates maakten we zowel in 2011 als in 2019 een nieuwe website. Telkens lag de focus op zoekmachine-optimalisatie (SEO), en meer specifiek op de vindbaarheid op de zoekterm “kunststof rijplaten”. En daar zijn we in geslaagd. Tot op vandaag vind je InduPlates nog altijd in de top 3 terug in de organische zoekresultaten in Google.

Succesvolle webshop

De grootste troef van de website van InduPlates is het gemak waarmee je online kunststof rijplaten bestelt, de koppelstukken waarmee je de de platen aan elkaar vastmaakt, en andere opties zoals stapelboxen.

Tijdens de hele Covid 19-pandemie en de bijkomende lockdowns heeft het bedrijf hier ten volle van kunnen profiteren. Heel wat B2B- en industriële bedrijven vonden namelijk snel hun weg naar de webshop van InduPlates. Dankzij de vele bestellingen van enkele tientallen tot zelfs honderden kunststof rijplaten, werd hun export booming business, zoals je kan lezen in dit artikel op Made in Limburg van maart 2021.

"De samenwerking met Coemans.com ervaar ik als zeer professioneel, gestructureerd, en met leuke mensen die weten waarmee ze bezig zijn."

Vincent van Baelen van Indupack

Verdubbeling van het aantal websitebezoekers

Succesvolle zoekcampagnes en Shopping-campagnes via Google Ads zorgden ervoor dat InduPlates een verdubbeling zag van het aantal websitebezoekers. Dit leverde een stijging op van maar liefst 135% in het aantal bestellingen. Ook 2021 ziet er veelbelovend uit. Het bedrijf lijkt dit jaar af te stevenen op een stijging van 50 tot 60% in het aantal bestellingen.

Ik wil ook meer bezoekers en bestellingen

Geef ons een seintje en wij gaan meteen voor jou aan de slag. Ontvang binnen 24u een vrijblijvend voorstel.

Stuur mij een voorstel

Ook inzetten op Microsoft Advertising

We adviseerden het team van InduPlates om naast de Google Ads-campagnes ook in te zetten op Microsoft Advertising. Zo verbeter je namelijk je kansen dat je website ook in zoekmachine Bing hoog scoort. Deze kleinere concurrent van Google wordt vaak over het hoofd gezien. En onterecht. Na een nauwkeurige opzet van de campagnes, wierpen ze al onmiddellijk hun vruchten af. Ze zijn namelijk goed voor 54 extra verkopen, 83 leads, en een stijging van de omzet met meer dan 70.000 euro.

Verover de wereld

InduPlates presteert niet alleen goed in België. Na een succesvolle aanwezigheid op de Nederlandse, Duitse en Franse markten, verkoopt het bedrijf nu ook kunststof rijplaten in Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Italië, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en zelfs in Oceanië. Niet voor niets dus dat we hun website in maar liefst 7 talen aanbieden. En ook voor deze websites heeft Coemans.com gerichte Google Ads-advertenties lopen.

Ondanks concurrentie toch sterke groei

De laatste jaren zijn er op de markt van kunststof rijplaten heel wat concurrenten bijgekomen. Vooral in Nederland schieten de prijzenkloppers als paddenstoelen uit de grond. Ondanks de felle concurrentie toont InduPlates nog steeds een sterke groei. Dit hebben ze te danken aan hun kwalitatieve producten en hun doorgedreven marketing.