Benut mijn website het volle potentieel?
Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Wat beschouw jij namelijk als het “volle potentieel”?
Een onderzoek door de universiteit van Stanford toont aan dat 75% van de bezoekers de betrouwbaarheid van een bedrijf beoordelen op basis van de professionele uitstraling van hun website. Dus hoe weet je nu of jouw website aan vernieuwing toe is?
Er zijn een aantal veelzeggende signalen waaraan je merkt dat het tijd is om je website te vernieuwen. Hier vind je onze 5 signalen:
1. Je bedrijf is gegroeid, maar je website niet
Afhankelijk van je sector maken sales, financiën, klantenservice, productontwikkeling en marketing deel uit van je strategie. Voor veel bedrijven heeft online marketing de opportuniteit om uit te groeien tot de belangrijkste bron van omzet. Maar dit gaat niet zonder professionele website.
Als je merkt dat je website geen nieuwe leads genereert, geen relevante bezoekers aantrekt en dus niet bijdraagt aan de groei van je bedrijf, dan is het tijd om je website te laten vernieuwen.
Jouw merk is niet enkel een logo en slagzin, het is je totale identiteit, en je website is daar een onderdeel van. Dus moet je website weerspiegelen waarvoor je bedrijf staat en hoe het evolueert.
Je doelstellingen, producten, aanbod, diensten, kantoren, medewerkers… Ze veranderen allemaal en je website moet hierin volgen.
Hier vind je een voorbeeld van een vernieuwde website die opnieuw up-to-date is met de identiteit van het bedrijf.
2. Je doelpubliek haakt af
Je doelpubliek wordt steeds technischer en is meer gewend aan digitaal. Dat betekent dat je website niet vast mag hangen aan een design en gebruikerservaring die 5 jaar oud zijn.
Inbound marketing en kwalitatieve content trekken (potentiële) klanten naar je bedrijf en producten. Een website moet dus niet enkel meer een visitekaartje zijn, maar een actieve lead generation tool.
Vroeger waren verkopers druk bezig met koude prospectie via telefoon en e-mail om contracten binnen te halen. Dit gebeurt vandaag nog steeds, maar onderzoek van Hubspot toont aan dat 38% van de verkopers moeilijkheden hebben om een antwoord van prospecten vast te krijgen. Dit komt doordat prospects een bedrijf online screenen. Als je bedrijf geen sterke online aanwezigheid heeft, mis je een gouden kans om nieuwe leads te genereren.
Samengevat wil dit zeggen dat je website een duidelijke structuur moet hebben om:
- makkelijk nieuwe content toe te voegen
- overtuigende landingspagina’s aan te maken
Daarnaast moet je website een uitnodigend design hebben om aan de hoge verwachtingen van je doelpubliek te voldoen.
Je bezoekers willen snel vinden wat ze zoeken. Als ze geen artikel kunnen lezen, product kopen, info aanvragen, document downloaden,… raken ze binnen 2-4 klikken gefrustreerd en verlaten ze je site. Een website redesign met een betere navigatie genereert meer engagement van je bezoekers.
Een succesvol vernieuwde website bevat:
- Effectieve navigatie
- Hoger engagement
- Meer interne links
- Converterende landingspagina’s
- Betere call-to-actions
- Meer kwalitatieve content
- Betere gebruikerservaring op de site
Is jouw website aan vernieuwing toe?
Wij nemen je website onder loep
3. Je website is niet mobielvriendelijk
Op 21 april 2015 heeft Google haar algoritme geüpdatet zodat mobielvriendelijke websites hogere rankings krijgen. In 2020 en 2021 kwam gemiddeld 61% van al het internetverkeer via smartphone tot stand.
http://howwebrowse.be/nl/report/device/last_12_months/e30
Voor bedrijven is het dus belangrijker dan ooit om online activiteiten mobielvriendelijk te maken.
4. Je website is traaaaaaag
Wacht jij graag? Ik ook niet, niemand wacht graag. Ook je websitebezoekers niet. Als ze te lang moeten wachten tot je webpagina geladen is, dan haken ze af en bezoeken ze een andere website. Zo simpel is het.
Wist je dat ook Google belang hecht aan de laadtijd van je website? Pagespeed is een van de 200 ranking factoren in Google.
Dus is je website traag? Dan is dat zeker en vast een goede reden om je website te vernieuwen.
Ik wil mijn website vernieuwen
5. Je posities in Google zijn laag
Er zijn meer dan 200 factoren die Google gebruikt om de ranking van een website te bepalen en deze factoren veranderen op regelmatige basis. Dit betekent dat, als je wil scoren op de eerste pagina van Google, je website geoptimaliseerd moet zijn, zowel intern als extern. Goede content, geoptimaliseerde broncode, afbeeldingen, video’s, interne en externe links,… zijn slechts enkele van deze 200 factoren.
Volgens Search Engine Journal, een respectabel marketing magazine, begint 93% van alle online belevenissen via een zoekmachine. Je kan het je dus niet permitteren om zoveel potentiële bezoekers mis te lopen.
Denk vooruit
Je website is een investering in het toekomstige succes van je bedrijf. Zorg dat je website afgestemd is op je bedrijfsstrategie, en geoptimaliseerd is voor zoekmachines en mobiele toestellen zodat je potentiële klanten engageert.
Website vernieuwd? Doe structurele verbeteringen
Nieuwe website gelanceerd? Dan denk je misschien: Klaar is Kees. Toch niet! Sommige bedrijven hebben de neiging hun website aan z’n lot over te laten nadat die online staat. Maar da’s nefast voor je omzet. Je website heeft voortdurend aandacht nodig. Structurele verbeteringen aan je website leveren je meer bezoekers en dus meer omzet op.
Wil je nog wat inspiratie opdoen? Bekijk dan zeker ook onze realisaties.
Overweeg je om je website te laten vernieuwen en wil je graag professioneel begeleid worden? Maak een vrijblijvende afspraak met onze digitale strateeg.