Vrijblijvend voorstel

Meer verkopen in webshop? Het Spelhuis speelt de juiste kaarten

Realisatie in cijfers

+25% online bestellingen

+20% bezoekers in webshop

+26% organisch verkeer

Het Spelhuis in Zonhoven werd in 2017 opgericht door Sven en z’n vrouw Sarah. Wat begon als een hobby, werd al snel de grootste spellenspeciaalzaak van het land. In september 2022 klopten ze aan bij Coemans.com, met de vraag om hun online marketing in handen te nemen.

In plaats van terug langs start te gaan, kozen ze bij Het Spelhuis voor een upgrade. Want het leverde hen in vier maanden fors meer online bezoekers op, en ook de verkoop via hun webshop steeg aardig.

Onze uitdaging

Na een succesvolle periode van online verkopen tijdens de corona-lockdowns – mensen gingen massaal thuis spelletjes spelen – merkte Het Spelhuis een dipje. Ze hadden moeite om dezelfde verkoopcijfers aan te houden die ze de maanden ervoor zagen.

Onze uitdaging: de online verkoop via de webshop van Het Spelhuis een boost geven.

Onze oplossing

We zijn volop aan de slag gegaan met Google-advertenties. De Google-campagnes op bedrijfsnaam hebben we geoptimaliseerd en we hebben ingezet op campagnes op maximale prestaties (performance max campagnes). Dit is een type advertentiecampagne waarbij Google Ads automatisch je advertentie-biedingen aanpast. Je advertenties verschijnen dan op de momenten en locaties waar ze de meeste kans hebben om conversies te genereren.

Hands-on aanpak, niet leuteren maar doen. De omzetten zijn sterk gestegen sinds we naar Coemans.com overgeschakeld zijn. We zijn zeer tevreden over de samenwerking.

Sven, Het Spelhuis

Het resultaat

Vanaf september 2022 begon het verkeer naar de webshop van Het Spelhuis toe te nemen. En het aantal bestellingen liep snel op. Wat zien we nu als we de maanden september, oktober, november en december 2022 vergelijken met dezelfde maanden in 2021?

In deze vier maanden kwamen er 20% meer online bezoekers op de webshop. Ook de verkoop via de webshop steeg met 25% in diezelfde periode.

En dit allemaal dankzij de Google-advertenties.

Maar niet alleen met de advertenties op Google gooide Het Spelhuis hoge ogen. Ook de organische cijfers stegen mee. Van begin oktober tot eind december 2022 neemt het organisch verkeer naar de webshop met 26% toe in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

De volgende uitdaging? SEO en een marktuitbreiding naar Nederland

Onze volgende zet om het aantal bezoekers én bestellingen verder op te krikken? Wel, we zien heel wat mogelijkheden, zowel organisch als via advertenties:

Onze troeven zijn dus nog lang niet uitgespeeld.

Wil jij net als Het Spelhuis je producten of diensten in de kijker zetten via slimme online campagnes? Laat het ons weten. Samen met jou bekijken we vrijblijvend hoe je de verkoop via je webshop een boost geeft.