Vrijblijvend voorstel

Jaarlijks 15% omzetgroei voor Sleep Design

Realisatie in cijfers

+15% jaarlijkse omzet

+400 ingeboekte afspraken

Vandaag laten we je kennismaken met Sleep Design. De naam verklapt het misschien al, maar Sleep Design creëert dus boxsprings, matrassen en bedtextiel. Al 28 jaar lang vervullen ze één duidelijke missie: het vormgeven van een kwalitatieve, betaalbare nachtrust.

Maar dat is lang niet alles. Wat hen écht uniek maakt is dat ze de enige Belgische beddenspeciaalzaak zijn die hun boxsprings en matrassen volledig zelf vervaardigen. En dat doen ze met 98% Belgische materialen!

Een uniek en duidelijk concept dat goed aanslaat bij Limburgers, want op dit moment kan je Sleep Design terugvinden op drie verschillende locaties, namelijk in Lommel, Genk en Sint-Truiden. En ze hebben grootse uitbreidingsplannen naar de provincie Antwerpen.

Uitdaging: de juiste klanten naar de winkel trekken

In deze digitale tijden is online winkelen vaak de norm. Maar voor een kwaliteitsbeddenwinkel zoals Sleep Design geldt dat niet. Een degelijk bed, aangepast aan jouw slaapbehoeften en lichaam, daar moet je eerst eens in gelegen hebben voordat je het koopt. Vergelijk het met een auto. Die koop je toch ook niet zonder eerst een testrit te maken?

Zo, dat brengt ons meteen bij hun grootste uitdaging: ervoor zorgen dat de juiste klanten langskomen in één van de winkels. En die uitdaging vergde een nauwkeurig uitgestippelde digitale strategie.

Oplossing: de kracht van het internet

Bij de start van onze samenwerking zette Sleep Design meteen alle offline reclame stop: advertenties in magazines, reclame op regionale televisiezenders, … noem maar op. Samen gingen we focussen op hun online aanwezigheid. De juiste mix van inspirationele, visuele en informatieve online content moest het doelpubliek over de streep trekken om naar één van de toonzalen te komen.

De succesformule voor Sleep Design? Dat was een totaalpakket:

  • Een website die scoort in Google met de nodige visuele en inhoudelijke content
  • Een afsprakenkalender met meetbare online en offline bezoekresultaten
  • Een afgebakende Google Ads strategie
  • Duidelijke communicatie op sociale media
  • Lokaal gevonden worden in Google Mijn Bedrijf
  • Online campagnes tijdens soldenperiodes

Sleep Design inspireert en informeert

Home deco is een uitgebreide niche die een aparte aanpak vereist. Je moet de potentiële klant niet enkel informeren, maar ook op de juiste manier inspireren én overtuigen. Dat doen we via blogartikelen, FAQ’s, foto- en videomateriaal. De kunst? Een goede content-mix aanbieden zonder over te komen als ‘een gladde verkoper’. Expertise, kwaliteit en transparantie. Dat is hetgeen je mag verwachten van Sleep Design. En deze waarden verwerken wij in hun communicatie.

Nu, duidelijk communiceren is één ding. Maar ervoor zorgen dat je communicatie vindbaar is én de juiste doelgroep bereikt? Dat is een taak die op het lijf geschreven staat van onze SEO– en SEA experts. Voor Sleep Design creëren we webartikelen én visuele content die inspelen op de noden van hun doelgroep:

  • we informeren en beantwoorden al hun vragen
  • we inspireren met de laatste nieuwe trends
  • we trekken hen over de streep met straffe (video)testimonials
  • we zorgen voor opvolging na aankoop met handige tips & tricks over hun gekochte producten

Daarnaast lanceren we tweemaal per jaar een soldencampagne waarbij we ervoor zorgen dat Sleep Design top-of-mind is bij de doelgroepen die ze willen bereiken.

sleep design omzetgroei

Bij Coemans.com houden we van een resultaatgerichte aanpak. Daarom herzien we bij de start van ieder jaar alle marketingtactieken en gieten deze in een uitgekiende digitale strategie. Die strategie zorgt ervoor dat we dat we de doelgroepen van Sleep Design op het juiste moment met de juiste boodschap bereiken en overtuigen.

Ik wil zo'n digitale strategie

Schakel ons team van experten in om jouw merk digitaal top-of-mind te maken. Ontvang binnen 24u een vrijblijvend voorstel op maat.

Stuur mij een voorstel

Afsprakenkalender met meetbare statistieken

Jammer genoeg gooide Covid-19 een tijdlang roet in het eten van Sleep Design. Niet-essentiële winkels werden gesloten, waardoor klanten niet naar de winkels konden afzakken om een nieuw bed of hun favoriete beddengoed aan te schaffen. Ook na heropening was Sleep Design gebonden aan specifieke restricties en voorzorgsmaatregelen om klanten te kunnen ontvangen.

Klanten maken gemakkelijk zelf een afspraak

online afsprakenkalender sleep design

Om dit op te lossen ontwikkelden we bij Coemans.com een overzichtelijke afsprakenkalender. Hiermee kunnen klanten gemakkelijk een winkelmoment bij Sleep Design inboeken. Dit heeft twee belangrijke voordelen. Enerzijds weet Sleep Design wie er wanneer over de vloer komt, en kunnen ze hun corona-voorzorgen nemen. Anderzijds weten klanten dat ze nog steeds fysiek welkom zijn in de winkels, en dat ze toch op een veilige manier hun aankopen kunnen doen.

Traject van websitebezoek tot winkelbezoek in kaart brengen

Ook voor onze marketeers is deze nieuwe afsprakenkalender van groot belang. Aan de hand van meetbare statistieken in de kalender, brengen zij het traject van websitebezoek naar fysiek winkelbezoek in kaart. We weten nu welke online kanalen en campagnes rechtstreekse winkelbezoeken opleveren bij Sleep Design. Een handig extra meetpunt waarmee we de digitale strategie en campagnes van Sleep Design bijsturen en optimaliseren.

Resultaat: online strategie brengt offline succes

Deze digitale strategie werpt duidelijk zijn vruchten af. Het professionele vertrouwen dat Sleep Design online wekt bij het doelpubliek, zorgt ervoor dat klanten ook massaal offline hun weg vinden naar de verschillende winkels.

En wat heeft deze aanpak tot dusver opgeleverd voor Sleep Design? Wel, een jaarlijkse omzetgroei van 10-15%.

Wil jij voor je bedrijf ook een tactische digitale strategie? Van website tot social media-advertenties? Contacteer ons vrijblijvend. Samen bekijken we de mogelijkheden.